Et stort spørsmål vi alle må stille oss er om sannheten faktisk fremlegges av mediene. Respekterer medieselskapene og de forskjellige sosiale medie-kanalene ytringsfrihet og et nyansert bilde. Blir vi informert godt nok til å ta trygge valg for vår helse?

Hvordan mange medieselskaper har vinklet saken om Hans Kristian Gaarder sin død, mannen bak nyhetsspeilet.no er grovt. De som kjenner denne mannen vet at han var en sannhetssøker og en god mann som var nøye med å undersøke kilder. At medieselskaper har valgt å bruke titler som «konspirasjonsteoretiker døde av COVID» når det fortsatt undersøkes årsaken til hans død, er respektløst og brudd på mange forskrifter.

Gran kommune la tirsdag denne meldingen ut på sine hjemmesider:

«Tirsdag fikk vi også melding om et covid-19-dødsfall. En mann i 60-åra, bosatt i Gran, er død etter å ha vært syk med koronavirus. Vedkommende var ikke testet for koronavirus før han døde, men det er bekreftet i etterkant at han var smittet med viruset.»

Et annen tema relatert til dette er PCR testenes validitet; hvor mannen som lagde selve PCR testen har kommet ut på både video og medier at testen slår ut på nesten hva som helst, og gir ikke bevis på et skadelig virus. Når medieselskaper ikke gjør jobben sin riktig som faktasjekkere eller sannhetskanaler er det påtide med en opprydning. Se relatert sak om nærmere 100 000 leger som motsier COVID og testene.

Flere bevis på at medieselskaper ikke gjør jobben sin riktig:

Video under var et intervju Kjetil Dreyer (mannen bak Vaksjoneaksjon) hadde med TV2 på over 1 time, hvor mange viktige temaer og spørsmål kom frem. Han er klar og tydelig på at vi må sette spørsmål til ingrediensene i vaksinene og at vi alle må ha helsefrihet med INFORMERT samtykke. TV2 brukte kun en bitteliten prosent av dette intervjuet i sitt innslag som kun fikk frem at han ikke støttet vaksinen. Dette er klare brudd på vær varsom plakaten som alle medieselskaper skal følge, og her har vinklingen av historien prøvd å få frem noe som allerede virker å være konkludert. TV2 er ikke det eneste medieselskapet som vinkler historier på en slik måte at de kun ser en side av saken og får sannhets-søkere som undersøker fakta til å virke som «konspirasjonsteoretikere». Helsefrihet.no gir en klar beskjed til alle medieselskaper; dere har en plikt å fortelle sannheten, og må sette spørsmål til «etablert sannhet» og «myndigheter».  Vi må alltid sette spørsmål til og teste autoriteter.

Kommer sannheten frem – Ytringsfrihet og fakta